Design:
Sklepy internetowe

Zepter

Regulamentul CN Catan 2016

Regulamentul Campionatului de CATAN - Ediţia 2016
 

Cap. I Scopul concursurilor

1.1 Scopul campionatului este atragerea ┼či ├«ncurajarea tinerilor ┼či adul┼úilor din ├«ntreaga Rom├ónie pasiona┼úi de jocurile de societate prin premierea ┼či aprecierea pasiunii lor pentru aceste jocuri educative ┼či recreative, crearea unei tradi┼úii ┼či a unei autorit─â┼úi de referin┼ú─â ├«ntr-un domeniu aflat la ├«nceput ├«n Rom├ónia.

1.2 Competi┼úia ofer─â posibilitatea tuturor tinerilor ┼či adul┼úilor din Rom├ónia, ÔÇô indiferent de apartenen┼ú─â etnic─â, religioas─â sau social─â ÔÇô s─â ├«┼či dezvolte personalitatea ┼či spiritul competi┼úional, s─â cunoasc─â al┼úi tineri, s─â interac┼úioneze cu ei, s─â concureze ├«n spiritul fair-play-ului ┼či s─â beneficieze de aprecierea na┼úional─â.

 

Cap. II Organizarea campionatului

2.1 Campionatul Na╚Ťional de Catan se desfa╚Öoar─â ├«n conformitate cu Regulamentul Campionatului Interna╚Ťional de Catan ├«n vigoare.

2.2 Organizatorii oficiali ai acestei competiţii sunt Catan Gmbh și S.C. Ideal Board Games SRL denumite în continuare ORGANIZATORII OFICIALI.

2.3 Edi╚Ťia 2015 a Campionatul Na╚Ťional de Catan este alc─âtuit─â din mai multe etape locale organizate ├«n parteneriat cu diferite organiza┼úii, institu╚Ťii sau persoane fizice ┼či finala na┼úional─â organizat─â de organizatorii oficiali.

2.4 O etap─â local─â a Campionatului Na╚Ťional de Catan poate fi organizat─â ├«n orice localitate din ╚Ťar─â cu condi╚Ťia ca acest concurs s─â fie anun╚Ťat public ├«n prealabil (cu 1 s─âpt─âm├ón─â, preferabil 2, ├«nainte de concursul propriu-zis). ├Än acest sens, organizatorul/organizatorii etapelor locale vor transmite organizatorului oficial Anexa 1 completata cu referitoare la localitatea de desf─â╚Öurare, la loca╚Ťia concursului precum ╚Öi detalii de contact ale persoanei respectiv persoanelor responsabile cu organizarea.

2.5 Etapele locale pot fi organizate până la data de 01.11.2016 inclusiv. Finala Campionatul Naţional de Catan va avea in8 noiembrie 2016.

2.6 C├ó┼čtig─âtorul finalei va reprezenta Rom├ónia la Campionatul Mondial/European de Catan din anul 2017.

 

Cap. III Condi╚Ťii de participare

3.1  La etapele Campionatului de Catan poate participa orice persoan─â fizic─â cu varsta peste 8 ani. Persoanele sub 14 ani pot participa numai cu ├«nso┼úitor sau ├«nso┼úitori adul┼úi.

3.2 O persoan─â poate s─â participe ├«ntr-un an calendaristic numai o dat─â la o etap─â a concursului indiferent de localitate. Organizatorii etapelor locale au obliga╚Ťia de a transmite organizatorului oficial lista concuren┼úilor ├«mpreun─â cu datele lor de identificare (nume complet, telefon, e-mail) pentru centralizare. Organizatorii etapelor locale au obliga╚Ťia de a transmite ├«n urma concursului ╚Öi clasamentul etapei. ├Än cazul ├«n care un concurent particip─â de mai multe ori la diferite etape, atunci el va putea fi exclus ┼či ulterior din competi╚Ťie.

3.3 La concurs(uri) se pot ├«nscrie ┼či membri ai organiza╚Ťiilor neguvernamentale sau de tineret, ai funda┼úiilor sau asocia┼úiilor altele dec├ót cele implicate ├«n organizarea concursurilor. Nu este permis─â participarea la concursuri a persoanelor care fac parte din institu┼úiile, organiza┼úiile ┼či entit─â┼úile care organizeaz─â unul dintre concursurile locale sau etapa final─â.

3.4 La nici unul dintre concursuri nu pot participa ca ┼či concuren┼úi persoane care conduc sau sunt angajate ale unor societ─â┼úi comerciale av├ónd drept scop de activitate producerea sau comercializarea jocului de societate, care face obiectul de concurs, sau a altor jocuri de societate asem─ân─âtoare.

3.5 Taxa minim─â de ├«nscriere a unui concurent la o etap─â local─â este de 10 RON ┼či reprezint─â participarea juc─âtorului la concurs. Organizatorii, ├«n func┼úie de specificul fiec─ârui concurs, pot modifica taxa de ├«nscriere.

 

Cap. IV Condiţii administrative

4.1 Pentru ca o etapă să fie validă trebuie să aiba cel puţin 8 concurenţi.

4.2 Organizatorii locali vor suporta cheltuielile de organizare. Organizatorii au posibilitatea de a colabora cu sponsori pentru a diminua cheltuielile proprii. Organizatorii locali trebuie să se asigure că au sau pot face rost de jocurile necesare desfășurării concursului.

4.3 Pentru etapa final─â a Campionatului na╚Ťional de Catan costurile reprezent├ónd organizarea ╚Öi desf─â╚Öurarea concursului vor fi suportate de organizatorii oficiali.

4.3 Pentru Campionatul na┼úional de Catan costurile reprezent├ónd transportul, cazarea ┼či masa participan┼úilor vor fi suportate de c─âtre concuren┼úi.

 

Cap.V Desfășurarea concursului


5.1 Pentru ├«nscrierea ├«n concurs este obligatorie completarea ├«nscrierii ├«n concurs la toate rubricile (Anexa 2) ┼či acceptarea condi┼úiilor de concurs.

5.2 Sortarea iniţială a concurenţilor se face prin tragere la sorţi a numărului de concurs.

5.3 Juc─âtorii vor juca trei partide; ordinea la mese se va schimba la fiecare rund─â. Fiecare partid─â trebuie s─â aib─â acela┼či num─âr de concuren┼úi (de preferat 4 sau 3).

5.4 Pentru stabilirea clasamentului final se vor lua în considerare următoarele criterii (Anexa 3 - model):

┬Ě         punctele de c├ó╚Ötig calculate ├«n func╚Ťie de fiecare loc ob╚Ťinut ├«n cele 3 partide (vezi la punctul 6.2 modul de calcul al punctelor de c├ó╚Ötig), ╚Öi

┬Ě         suma punctelor ob╚Ťinute ├«n cadrul jocului ÔÇ×Coloni╚Ötii din CatanÔÇŁ.

┬Ě         suma procentajelor propriilor puncte ob┼úinute ├«n cadrul celor trei partide (vezi la punctul 6.3 modul de calcul al procentajelor).

5.5 Punctajul maxim acumulat dup─â cele trei runde va stabili c├ó┼čtig─âtorii. ├Än cazul unor egalit─â╚Ťi de punctaj, juc─âtorii respectivi vor mai juca una sau mai multe runde de departajare.

5.6 La Campionatul Na┼úional de Catan 2014 se vor califica primii clasa╚Ťi la etapa local─â ├«n propor╚Ťie de 20% din num─ârul total al participan┼úilor la respectiva etap─â. Dac─â num─ârul participan┼úilor la etap─â nu este multiplu de 5 atunci la calcularea procentului rezultatul se va rotunji ├«n sus.

 

Cap. VI Reguli suplimentare pentru jocul "Coloni┼čtii din Catan"

6.1 Prima acţiune a unui jucător va fi cea de a da cu zarul; el va putea însă să joace mai întâi o carte specială.

6.2 Este interzis─â construirea unei str─âzi ├«n continuarea unei colonii respectiv a unui ora┼č al unui alt juc─âtor.

6. 3 C─âr┼úile speciale pot fi jucate doar ├«n urm─âtoarea tur─â de la cump─ârarea lor. Excep┼úia de la aceast─â regul─â este dat─â de c─âr┼úile speciale cu puncte de c├ó┼čtig (de ex. Un juc─âtor cump─âr─â o carte special─â cu un punct de c├ó┼čtig, iar dac─â acest punct ├«i va asigura cele 10 puncte necesare unei victorii, el va putea s─â dezv─âluie cartea.).

6.4 Nu există nici o delimitare a etapei de comerţ respectiv a celei de construire.

6.5 Un juc─âtor este ├«nving─âtor dac─â a acumulat 10 (sau mai multe) puncte de c├ó┼čtig ┼či dac─â este r├óndul s─âu.

6.6 În cazul în care după ce se dă cu zarul, una dintre resurse nu este suficientă pentru toţi jucătorii, ea nu va fi împărţită deloc. Celelalte resurse se vor împărţi în mod normal.

6.7 Un port poate fi folosit în aceeași rundă în care a fost construit.

 

Cap. VII Criteriile de departajare

7.1  Primul criteriu este dat de locurile ob┼úinute ├«n fiecare rund─â.

7.2  Cel de-al doilea criteriu este dat de punctele de c├ó┼čtig cumulate pe parcursul celor trei runde de joc.

PUNCTAJ în funţie de locul obţinut
Locul 1 :          5 pcte
Locul 2:           3 pcte
Locul 3:           2 pcte
Locul 4:           1 pct

7.3  ├Än caz de egalitate ├«ntre mai mul╚Ťi juc─âtori se va calcula media aritmetic─â a punctelor de c├ó╚Ötig. Acela┼či lucru este valabil ┼či ├«n cazul ├«n care trei juc─âtori ob┼úin acela┼či loc. (De exemplu: dup─â o partid─â cu patru persoane avem trei concuren┼úi la egalitate pe primul loc. ├Än acest caz juc─âtorii la egalitate vor primi un punctaj rezultat din media aritmetic─â a punctelor pentru locurile 1, 2 ┼či 3, adic─â (5+3+2)/3 = 3. Locul 4 va primi 1 punct.)

7.4  Cel de-al treilea criteriu de departajare este dat de suma procentajului propriilor puncte ob┼úinute la cele trei runde.

Exemplu:

Juc─âtorul A ┼či juc─âtorul B sunt la egalitate ├«n func┼úie de locurile ob┼úinute. Deoarece ambii acumuleaz─â 15 de puncte de c├ó┼čtig ei sunt ├«n continuare la egalitate. ├Än acest caz se va lua ├«n considerare cel de-al treilea criteriu de departajare.

Juc─âtorul A:
Runda 1:   Dac─â are 10 puncte de c├ó┼čtig ┼či dac─â la mas─â au fost ├«n total 32 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi de: 31,25%.
Runda 2:   Juc─âtorul are 8 puncte de c├ó┼čtig; la mas─â au fost ├«n total 30 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi: 26,67%.
Runda 3:   Dac─â are 10 puncte de c├ó┼čtig ┼či la mas─â au fost ├«n total 36 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi: 27,78%.
Suma procentelor în cazul jucătorului A este de: 85,70.

Juc─âtorul B:
Runda 1:   Dac─â are 10 puncte de c├ó┼čtig ┼či dac─â la mas─â au fost ├«n total 30 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi de: 33,33%.
Runda 2:   Juc─âtorul are 10 puncte de c├ó┼čtig; la mas─â au fost ├«n total 33 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi: 30,3%.
Runda 3:   Dac─â are 8 puncte de c├ó┼čtig ┼či la mas─â au fost ├«n total 36 de puncte de c├ó┼čtig, procentul s─âu va fi:   22,22%.
Suma procentelor în cazul jucătorului B este de: 85,85.

Evaluarea finală: Jucătorul B se clasează înaintea jucătorului A !!!!

7.5  Cel de-al patrulea criteriu este dat de suma punctelor ob╚Ťinute ├«n joc ├«n urma fiec─ârei runde.

 

Cap. VIII Penaliz─âri

8.1 Comportamentul nesportiv al concurentului sau al ├«nso┼úitorilor se sanc┼úioneaz─â cu excluderea din concurs a concurentului. Directorul de concurs decide dac─â comportamentul poate fi ├«ncadrat ca ┼či ┬źcomportament nesportiv┬╗. Recidiva se sanc┼úioneaz─â cu excluderea din campionat pe una, mai multe edi┼úii sau definitiv.

8.2 Declara┼úiile defaim─âtoare ┼či jignitoare, limbajul trivial ┼či gesturile obscene, huliganice, exprimate at├ót ├«n timpul concursului c├ót ┼či ├«n afara lui, sau ├«n timpul unor alte manifest─âri care au leg─âtura cu concursurile de jocuri de societate sunt sanc┼úionate prin excluderea din concurs, din mai multe concursuri succesive sau prin excluderea total─â. Sanc┼úiunile vor fi stabilite de c─âtre conducerea Ideal Board Games SRL.

8.3 Remarcile cu caracter vădit xenofob, indecent sau publicitar înaintea sau în timpul concursului duc la excluderea concurentului din concurs.

8.4 Un participant exclus din concurs pierde taxa de participare, organizatorul nefiind obligat s─â o returneze.

 

Cap. IX Dispoziţii finale

9.1 În momentul înscrierii în competiţie jucătorii trebuie sa fie de acord cu acest regulament.

9.2 Necunoa┼čterea acestui regulament nu scute┼čte jucatorii de aplicarea sanc┼úiunilor corespunz─âtoare.

Viziteaza magazinul Lumeaboardgames.ro pe ShopMania
Un produs Device F.M.S.
Lumea Board Games ┬ę 2012