Design:
Sklepy internetowe

Zepter

Review Finala C.N. de Catan

 

Dup─â multe lupte purtate la etapele locale ale Campionatului Na╚Ťional de Coloni╚Ötii din Catan a urmat ╚Öi marea Final─â pe ╚Üar─â. Aceast─â competi╚Ťie se afl─â deja la a VI-a edi╚Ťie, ╚Öi ├«n premier─â a fost organizat─â ├«n Bra╚Öov. Anul acesta s-a desf─â╚Öurat ├«n ceain─âria Ceai et caetera pe data de 3 noiembrie, ├«ncep├ónd cu ora 12:00.

Cele 56 de persoane prezente ├«n final─â sunt juc─âtorii califica╚Ťi din cele 11 ora╚Öe participante (Bucure╚Öti, Bra╚Öov, Ia╚Öi, Timi╚Öoara, Pite╚Öti, T├órgu Mure╚Ö, Cluj-Napoca, Sibiu, Sf├óntu Gheorghe, Bacau ╚Öi Oradea).

Pentru final─â, cei de la devicefms.ro au preg─âtit o aplica╚Ťie pentru calculul clasamentului ╚Öi repartizarea juc─âtorilor la mese. Era necesar─â o astfel de aplica╚Ťie ╚Öi pentru a sorta juc─âtorii, astfel  ├«nc├ót s─â nu ajung─â 2 juc─âtori din acela╚Öi ora╚Ö la aceea╚Öi mas─â de joc. Juc─âtorii au fost repartiza╚Ťi la 14 mese, a c├óte 4 persoane. La fel ca pentru etapele locale, s-au disputat 3 runde, juc─âtorul cu cele mai multe puncte la final fiind desemnat c├ó╚Ötig─âtor.

La aceast─â final─â a participat ╚Öi campionul na╚Ťional de anul trecut, Mihai Dumitru, din Sibiu. Din p─âcate, nu a mai reu╚Öit parcursul bun de anul trecut. ├Än prima rund─â a terminat la egalitate pe locul 2 al─âturi de al╚Ťi 3 oponen╚Ťi ╚Öi a adunat numai 2 puncte, ├«n runda a II-a a c├ó╚Ötigat, iar ├«n runda a III-a a reu╚Öit numai un loc 3. Cu cele 9 puncte adunate, acesta s-a clasat pe locul 18.

Au fost meciuri foarte echilibrate, cu multe răsturnări de scor, dar și meciuri în care unii jucători au reușit să se impună cu punctaje foarte mari. Răzvan Pîrvu, din Pitești, a reușit să câștige primul meci cu un scor extraordinar, de 14 puncte.

Pe locul 4 s-a clasat Adrian Tivadar din Oradea, fost campion na╚Ťional ├«n 2010. Acesta a ├«nceput destul de slab competi╚Ťia, ├«n prima rund─â reu╚Öind abia un loc 3. Dup─â acest rezultat p─ârea compromis─â o clasare bun─â. Dar nu a fost a╚Öa, or─âdeanul a reu╚Öit s─â ├«╚Öi revin─â ╚Öi s─â c├ó╚Ötige urm─âtoarele 2 meciuri. Acesta a acumulat 12 puncte, ca ╚Öi competitorul de pe locul 5, Grecu Theodor, din Sibiu, diferen╚Ťa dintre cei 2 fiind f─âcut─â de procentajul punctelor ca╚Ötigatoare.

Pe locul 3 s-a clasat Mihai P─âscoiu din Cluj-Napoca. Acesta s-a impus ├«n primul ╚Öi ultimul meci, ghinionul lui fiind ├«mpar╚Ťirea locului 2 ├«n runda a II-a. ├Än cazul ├«n care reu╚Öea s─â termine singur pe locul 2 ├«n acea rund─â, ob╚Ťinea locul 2 ├«n clasamentul final, loc ce ├«i aducea ╚Öansa de a reprezenta Rom├ónia la Campionatul European de anul viitor.

Pe locul 2 s-a clasat Curcan Marian, unul dintre reprezentan╚Ťii ora╚Öului Ia╚Öi. Acesta ╚Öi-a c├ó╚Ötigat aceast─â pozi╚Ťie prin victorii ├«n prima ╚Öi ultima rund─â. ├Än runda a II-a a reu╚Öit s─â ob╚Ťin─â un loc 2, suficient pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor.

Locul 1 a fost ob╚Ťiunut de Samuel Prodea, din Sibiu. Acesta este un c├ó╚Ötigator incontestabil. A reu╚Öit s─â se impun─â ├«n toate rundele, cu c├óte 10 puncte. Cu aceast─â victorie se pare ca s-a creat un nou pol de putere ├«n finalele Campionatului Na╚Ťional de Catan: ora╚Öul Sibiu. Ca ╚Öi anul trecut aceast─â final─â a fost c├ó╚Ötigat─â tot de un reprezentant al ora╚Öului Sibiu.

Cel mai bine clasat juc─âtor din Bra╚Öov a fost Alexandru Marcu, pe locul 7. Acesta a avut ╚Öansa de a merge la Campionatul European, dup─â ce ├«n primele 2 runde a ie╚Öit ├«nving─âtor. ├Än runda a treia a condus tot timpul, avea 8 puncte pe mas─â, iar ├«n m├ón─â resursele pentru urmatoarele 2 puncte de victorie. Ghinionul lui a fost c─â a picat 7 pe zaruri ╚Öi a trebuit s─â renun╚Ťe la jum─âtate din resurse. Urm─âtoarea tur─â a pierdut ╚Öi cartona╚Öul cu cel mai lung drum, iar la final s-a clasat abia pe locul 4 cu 7 puncte de victorie.

Premierea a fost făcută de Adrian Cîrstea de la Ideal Board Games. Au fost premii în jocuri în valoare totală de peste 1500 lei.
A fost o competi╚Ťie frumoas─â, f─âr─â incidente, cu un ca╚Ötigator meritos. ├Äi felicit─âm pe Samuel Prodea ╚Öi Curcan Marian  ╚Öi le dorim s─â se claseze c├ót mai sus la Europene de anul viitor.

Poze de la final─â g─âsi╚Ťi aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.373847049367897.91352.259557414130195&type=1

Iată și clasamentul final:

Viziteaza magazinul Lumeaboardgames.ro pe ShopMania
Un produs Device F.M.S.
Lumea Board Games ┬ę 2012